Fjernelse af visdomstand i trygge rammer

Står du over for fjernelse af en visdomstand og ønsker at forstå hele processen, inden du sætter dig i tandlægestolen? Hos Tandlægerne Stationspladsen Køge er vi eksperter i sikker og effektiv fjernelse af visdomstænder. Vores primære mål er at sikre, at din oplevelse er så tryg, forståelig og skånsom som muligt. Vi går op i at informere dig grundigt inden behandlingen, så du føler dig tryg fra start til slut.

Vores tandklinik ligger på Køge stationsplads lige ved Køge station.

Bestil tid til undersøgelse

Hvad er en visdomstand?

Visdomstænder er de sidste tænder, der bryder frem, oftest i slutningen af teenageårene eller i de tidlige voksenår. I nogle tilfælde er der ikke nok plads i munden, hvilket kan føre til smerter, betændelse eller andre komplikationer. I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne visdomstanden.  

Der kan være flere forskellige årsager til at en visdomstand bør fjernes, som for eksempel:  

  • Hyppig betændelse: hvis du har svært ved at holde din visdomstand ren, og der ofte er betændelse og hævelse af tandkødet omkring tanden.
  • Huller i tænderne: Fjernelse kan blive nødvendigt, hvis der er huller i selve visdomstanden eller nabotanden.
  • Du har fordybet tandkødslomme mellem nabotanden og visdomstanden.
  • Problemer med placeringen af visdomstanden

Operation af visdomstand

Det er forskelligt, hvor vanskelig en visdomstand er at fjerne. Er din visdomstand helt frembrudt, vil den typisk være nem at trække ud. I andre tilfælde kan det være nødvendigt med kirurgisk fjernelse af tanden. 

Når en visdomstand skal fjernes kirurgisk, skyldes det ofte at tanden er delvist eller slet ikke frembrudt i enten overmund eller undermund. Tandlægen vil altid informerer dig inden indgrebet om, hvad der skal ske. Vi fjerner visdomstanden under lokalbedøvelse for at minimere ubehag. 

Hos Tandlægerne Stationspladsen Køge har vi en fast kirurg, der kommer ca. 1 gang om måneden. Hun er uddannet kæbekirurg, og har stor professionalisme og viden.

Efter fjernelse af visdomstand

Efter vi har fjernet din visdomstand, vil du opleve hævelse inden for de første dage, som vil aftage igen. Fjernelse af en visdomstand er ufarlig, men som ved alle andre operationer vil der altid være risiko for komplikationer. 

Derfor er det også vigtigt, at du følger vores anbefalinger:

  • Undgå hårdt fysisk arbejde de første 2 dage for at minimere risikoen for blødning 
  • Oprethold god mundhygiejne, men børst ikke direkte på såret
  • Skyl munden med klorhexidin 0,2% mundskyl

Følger du vores anbefalinger, vil det hjælpe sårhelingen og reducere risikoen for infektion. 

Kontakt os og book en tid til undersøgelse

Har du spørgsmål omkring udtrækning af visdomstand eller ønsker du at bestille en tid til en undersøgelse, så kontakt os allerede i dag. 

Kontakt os på telefon 56650895 eller send en mail til info@dentalkoege.dk. Du er også velkommen til at kigge forbi os på stationspladsen, og aftale en tid. 

Kontakt os i dag