Hyppigt stillende spørgsmål​

Hvordan passer du bedst på dine tænder?

Hos Tandlægerne på Stationspladsen i Køge oplever vi, at vores kunder har mange spørgsmål til vores tandlæger om alt fra, hvor ofte man skal gå til tandlægen til behandling ved tandeftersyn. Vi har derfor samlet de hyppigst stillede spørgsmål med svar, så du ved klar besked, hvordan vores tandlæger bedst hjælper dig. Fandt du ikke, hvad du ledte efter? Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon og info@dentalkoege.dk. Så vender vi hurtigst muligt tilbage med svar!

Spørg tandlægerne om alt

Fandt du ikke, hvad du ledte efter? Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 56 65 08 95 eller skriv til os på mail info@dentalkoege.dk. Så vender vi hurtigst muligt tilbage med svar!

Hvordan skifter​ jeg tandlæge?

Der kan være mange grunde til at skifte tandlæge. Måske er du flyttet til Køge eller har fået os anbefalet. Et tandlægeskift er IKKE besværligt, da der i frit tandlægevalg i Danmark. Det betyder at du selv vælger din tandlæge og frit kan skifte, hvis du ønsker det.​

Sådan skifter du tandlæge:

Ring til os. Du skal blot informere os om, at du gerne vil til Tandlægerne Stationspladsen Køge. Så snart du har givet os dine personlige informationer, sørger vi for at indhente din journal og evt. røntgen billeder, som du har liggende fra din tidligere tandlæge.

Vi klarer papirarbejdet for dig, når du skifter tandlæge.

Hvor ofte skal jeg gå til tandlæge?

Hvor ofte du bør gå til  tandlægen er forskelligt fra patient til patient. Der afhænger nemlig af, hvorvidt du har aktiv sygdomstegn.

Nogle af de ting vi som tandlæge / tandplejer holder særligt øje med, er huller i tænderne (caries) og sygdom i tandkødet eller knoglen (gingivitis, parodontose)

Inddeling af tandsygdom:

  1. Ingen aktiv sygdom. Ved en sund mund, hvor tandlægen ikke har fundet tandsygdomme, anbefales tandeftersyn med 12-24 måneders interval.
  2. Aktiv sygdom, hvor risikofaktorer kan ændres. Her vil du indkaldes efter aftale med tandlægen/ tandplejeren med 3-9 måneders interval.
  3. Aktiv sygdom, hvor risikofaktorer er vanskelige at ændre. Her vil tandlægen sørge for at du indkaldes med 1-6 måneders interval.

Ved hvert tandeftersyn vurderes hvornår der igen er behov for kontrol af tænder og mundhulen.

Hvor lang tid skal der gå, før jeg må spise efter et tandlægebesøg?

Når du har været til tandlæge/ tandplejer skal du i nogle tilfælde vente lidt med at drikke og spise. Hvis det er tilfældet, informerer vi dig altid.

Har du været bedøvet, kan det være en god ide at vente til bedøvelsen har fortaget sig, så du ikke risikerer at bide dig i kinden, tungen eller læben.

Hvor lang tid varer en bedøvelse?

Det er meget forskelligt fra gang til gang og fra person til person. Gennemsnitligt plejer en bedøvelse at holde 2-3 timer men kan også (specielt i undermunden) holde op til 5-6 timer.

Hvordan vælger jeg den rigtige tandlæge?

Det er vigtigt at man som patient føler sig tryg og hørt. Mange danskere lider af tandlægeskræk, og det forstår vi at hjælpe dig med. Vi tager hånd om dig og hjælper dig igennem besøget.

Mød vores personale og læs mere om vores priser på behandling.

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til os på 56650895.